PEFC Varemerkestandard

PEFC varemerkestandard beskriver kravene til merking og bruk av PEFC logo for sertifiserte bedrifter og andre virksomheter som ønsker å bruke PEFC merket.

PEFC Varemerkestandard

PEFC merket er et registrert varemerke med internasjonal anerkjennelse. Alle sertifiserte bedrifter og merkeeiere kan få tilgang til bruk av PEFC merket i markedsføringen av produkter.

PEFC standard for varemerke beskriver kravene til merking og bruk av PEFC logo for å sikre at markedet får enkel og god informasjon om produktets opprinnelse. Standarden definerer den juridiske beskyttelsen av PEFC merket, retten til å bruke merke, ulike kategorier av brukere og kravene til merking på og utenfor produkt.

Alle type virksomheter, inkludert PEFC sertifiserte bedrifter, skogeiere, gruppesertifikatholdere , merkeeiere, detaljister og andre organisasjoner må følge standarden ved bruk av PEFC merket. For å bruke merket må bedriften få logolisens av PEFC Norge gjennom egen avtale.

Den oppdaterte 2020 versjonen av standarden ble endelig vedtatt 14.februar 2020 og erstatter den foregående 2008 versjonen. Det er overgangsperiode til 14.februar 2022. Etter dette må virksomheten fornye avtalen med PEFC Norge.

PEFC Trademarks Rules (2020 versjon) 1.92 MB
PEFC Logostandard (2013 versjon) 231.85 KB
PEFC Merkestandard (norsk oversettelse) 993.00 KB

Den nye 2020 versjonen av standarden for varemerke er nært koblet til standarden for sporing. Les om PEFC Sporbarhetstandard.

Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge