Circle K tar bærekraft på alvor med PEFC sertifisert emballasje

Circle K er ledende kjede på drivstoff og service i Norge og Europa med mål om å gjøre livet enklere for folk. For den nye serien av emballasje var PEFC sertifisert papir et av kravene i anbudet mot leverandørene.

Circle K tar bærekraft på alvor med PEFC sertifisert emballasje

Emballasje og papir

- I Circle K skal vi hele tiden utvikle og forbedre oss, ikke bare på drivstoff-siden, men innenfor mat og alle andre deler av virksomheten vår, forteller Kjetil Foyn, Ansvarlig for bærekraft i Circle K Norge.

Dette innebærer også å stille stadig høyere krav til leverandørene våre, fordi vi tror at vi kan nå lenger hvis vi gjør ting sammen. Vi har alltid vært opptatt av å gjøre hverdagen enkel for kundene våre. På samme måte er vi opptatt av å gjøre det enkelt for alle å ta bevisste og gode valg.

Kjetil Foyn, bærekraftssjef Circle K Norge og Vibeke Veiseth, senior concept developer Circle K Europe.

Ett av fokusområder er miljøvennlig emballasje. Ved å være en så stor aktør i markedet, kommer også muligheter. I 2020 ble det startet en reise for å gjøre emballasjen enda mer miljøvennlig;  bestikk og engangsartikler av plast blir byttet ut med materiale som er bedre for miljøet. For den fiberbasert emballasje er det satt krav om at papiret er sertifisert slik som PEFC. Dette blir også synliggjort utad mot forbruker gjennom merking.

- Vi opplever at forbrukerne blir mer miljøbevisste og derfor passer det fint å kunne fortelle forbruker gjennom PEFC merket at den fiberbaserte emballasjen kommer fra bærekraftig kilder. PEFC står jo sterkt i Norge og mange andre europeiske land på råstoffsiden.

Den nye emballasjen er resultat av europeisk prosjekt som omfatter hele Circle K sitt nettverk med mer enn 2000 butikker og stasjoner i Europa.  Vi har jobbet «på langs og tvers» innad i hele organisasjonen vår med bidrag fra mange ulike ressurspersoner fra både vår Europeiske del av organisasjonen og med representanter fra alle våre 9 business units (Norge, Sverige, Danmark, Irland, Litauen, Estland, Polen, Russland og Latvia), forteller Vibeke Veiseth, Senior Konsept Utvikling Europa som også har vært prosjekt leder for anbudet.

Circle K har mangeårig historie i Norge og var tidligere kjent som blant annet Norol og Statoil. I dag kjent som Circle K, og heleid av Couch-Tard Inc. Med hovedkontor i Canada. I Norge er det 470 drivstoffutsalg, hvorav 275 av disse er fullservice stasjoner som tilbyr drivstoff, el-bil lading, bilvask, mat, kaffe og en rekke andre tjenester og servicetilbud for de som ferdes langs veien.

Tilbake til listen

Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge