Stenqvist AS vil bruke PEFC sertifisering til landets brødposer

Stenqvist AS er ledende på produsent av emballasje og brødposer til store og små bakerier i Norge. Bedriften valgte PEFC sertifisering for å dokumentere bærekraften og opprinnelsen på papiret.

Stenqvist AS vil bruke PEFC sertifisering til landets brødposer

Emballasje og papir

- Våre kunder, som er store og små bakerier i Norge, ønsker dokumentasjon av bærekraften og opprinnelsen på papiret og det enkleste for oss er dermed å bruke PEFC sertifiseringen, forteller salgsansvarlig Ronny Andersen i emballasjeprodusenten Stenqvist AS.

Ronny Andersen, salgssjef (til venstre) og Bjørn-Roar Lintho, kvalitetssjef (til høyre) har fått på plass PEFC-sertifiseringen og er klar for å levere brødposer til bakeriene.

Stenqvist AS er ledende på produsent av emballasje og brødposer til alle de store bakeriene her i landet. Da må ting være i orden, det er jo tross alt mat det handler om inni emballasjen. Og med eierskapet av emballasjegiganten Papier-Mettler får de ekstra dose av tysk grundighet og system.

Kundene som er leverandører til de store kjedene i Norge; NorgesGruppen, Coop og Rema, får levert tett på 300 millioner poser i året fordelt på ulike varianter. Som ellers i alle markeder er det blitt mer fokus på miljø og bærekraft, og ikke minst dokumentasjonen av dette.

- Tidligere har kundene vært fornøyd med å vite at vi kjøper papir som kommer fra nordiske skoger, men ønsket om fullgodt bevis har blitt sterkere. For oss er det enkleste å bevise det gjennom PEFC sertifisering, fastslår Andersen.

Det var en smal sak, egentlig. Bjørn Roar Linthom, kvalitetssjef Stenqvist AS

Stenqvist har god kontroll på innkjøpet og kjøper inn fra store anerkjente papirprodusenter, i hovedsak fra Sverige. Og med et godt kvalitetssystem og erfaring fra den engelske BRC sertifiseringen så gikk arbeidet med å bli PEFC sertifisert greit. 

- Det var en smal sak egentlig. Det går veldig greit å kombinere PEFC med andre kvalitetssystemer, utdyper Bjørn-Roar Lintho. Vi la til nødvendige endringer, som for eksempel ledelsesrapportering og beskrivelse av ansvar, i det systemet vi allerede hadde. Totalt sett ikke mer en 1 ukes arbeid.

De har valgt å bruke prosentmetoden og går for 100 % sertifisering. Det gjør det igjen enklere. Med PEFC er tilgangen til sertifisert råvare god og stabil. Så fort råvarelaget er rullert vil bedriften deklarere sertifiseringen ut mot kundene. Og ved neste designendring vil vi også kunne finne PEFC-merket på brødposene.

Stenqvist AS er en del av Papier-Mettler gruppen

Stenqvist AS, er den norske enheten i den internasjonale Papier-Mettler gruppen. Bedriften har for tiden 72 ansatte og omsetter for ca 320 mnok. Fabrikk og lager er lokalisert i Aurskog-Høland, øst for Oslo. Produksjonen er basert på flexotrykk med vannfarger og designet tilpasset kunde. De kjøper inn papir av MF / MG kvalitet med god rivestyrke. Papiret er 38-60 gr tykt og er hovedsakelig basert på gran og bjørk. Bedriften som ble etablert i 1986 er i dag en ledende produsent av brødposer i det norske markedet. Gjennom konsernet forhandler de også andre emballasjeprodukter.

Tilbake til listen

Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge