PEFC webinar – Construction goes circular II

Vi må bort fra bruk-og-kast til en mer sirkulær modell. I byggenæringen, som (tidligere) versting på ressursforbruk, klimagassutslipp og avfall, skjer det mye positivt. I en nordisk webinarserie ser vi på hvordan bruk av tre kan bidra til å bevege byggenæringen videre i en mer bærekraftig, sirkulær retning

PEFC webinar – Construction goes circular II

1. november 2022 News

De nordiske landene i PEFC-familien arrangerer webinarserien «Construction goes circular – with sustainable wood” for å stimulere til fortgang i skiftet fra linært til sirkulært i byggenæringen. Webinarserien er en tretrinnsrakett; først kunnskapsbygging, så erfaringsutveksling og tilslutt debatt.

Charlie Law,
Sustainable Construction Solutions, UK

Til det første webinaret hentet vi inn en ekspert fra UK, Charlie Law, som har 35 års erfaring fra byggenæringen med spesialitet på sirkulærøkonomi og bruk av tre. Han gikk igjennom metoder og forretningsmodeller og understrket at lengre liv og design for ombruk eller gjenbruk er sentrale løsninger i sirkulærøkonomien.  

I det andre webinaret inviterte vi tre aktører fra Finland, Sverige og Norge til å fortelle om prosjekter og løsninger i praksis. Fra Finland lærte vi om planen for Keilaniemen Portti, en pilotprosjet for sirklært kontorbygg og høyhus i tre med 30 000 brm2 over 14 etasjer (57 meter). Bygningen skal være BREEAM excellent og ambisjonen er å bringe naturen inn i kontoret med bruken av tre. 

HasleTre, Oslo (foto credit: OsloTre)

Fra Sverige fikk vi innføring i White ReCapture, en digital metode for å styre og maksimere gjenbruk av alle byggets elementer, fra Elana Kanevsky i White arkitekter. Deres mantra er at vi trenger å vite hva vi har for å kunne bruke igjen, altså kartlegging for gjenbruk. White arkitekter har for øvrig kontor i Norge og er en av de offensive arkitektselskapene på sirkulærøkonomi. 

Fra Norge gikk Jørgen Tycho i OsloTre, ledende rådgivningselskap på trearkitektur, gjennom prosjektet HasleTre. Det er et spekakulært kontorprosjekt over 3000 m2 designet med sirkulærøkonomi i fokus og har utstrakt bruk av tre på innsiden og utsiden og er planlagt som et demonterbart og gjenbrukbart byggesett.



Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge