PEFC webinar - hvordan kommunisere bærekraftig tre

- Du vil komme lengst med ærlighet, påstod Cilia Holmes Indahl i seminaret som PEFC arrangerte om bærekraft og kommunikasjon torsdag 28.januar 2021. Webinaret inneholdt også lansering av PEFC verktøykasse for sertifiserte bedrifter.

PEFC webinar - hvordan kommunisere bærekraftig tre

1. februar 2021 News

Innleder til seminaret var Cilia Holmes Indahl, fagekspert bærekraftige forretningsmodeller og leder EQTgroup Foundation med erfaring bl.a. fra den norske FN-delegasjonen i New York. Hun mente at grønnvasking var bortkasta penger hvis bedriften først skjønte bærekraft og tiden nå var inne for å ta tak i FN’s bærekraftsmål på en mer grundig måte.

– Hver bedrift må løfte fram de målene hvor de mest kan bidra til og bygge forretningsmodellene rundt disse, sa hun og la til: - men det betyr ikke at bedriften kan neglisjere eller undergrave de andre målene.

Cilia viste også at økt kundelojalitet var sterkeste driver for lønnsomhet ved å ta bærekraft på alvor. Men hun understreket at kommunikasjon ofte var en forutsetning for å utløse dette. For å få full uttelling av bedriftens gode gjerninger, må markedet og kundene få vite om det. - Men vær ærlig, og husk at det er lov å si at alt ikke er perfekt ennå.

Deretter overtok Ronald Sagatun, planner og forretningsutvikler i LOS & Co, som gikk igjennom det strategiske resonnementet for PEFC som merke i Norge. Han viste til at bedriftene selv pekte på at det lå et kommersielt potensial i å gjøre PEFC tydeligere. Da må man tørre å ta valg og forenkle budskapet mente han.

Så fortsatte Marianne Ryalen, fagansvarlig design i LOS & Co som understreket viktigheten av det visuelle ved en merkevare; at framtoning, farger og bilder underbygger og forsterker historien. Hun viste den nye kampanjelogen «garantert bærekraftig tre» som tydeliggjør hva PEFC driver med.

Siste del av seminaret var viet presentasjon av PEFC sin nye verktøykasse for kommunikasjon ved Morten Haugerud, markedssjef i PEFC Norge. Verktøykassen inneholder hjelpemidler som gjør det enklere for bedriftene og fortelle om bærekraftig tre og sin PEFC sertifisering og vil bli kontinuerlig utviklet etter behov fra bedriftene.


PEFC Norge

PEFC Norge