Fordeler med PEFC

PEFC sertifisering er et effektivt verktøy for å sikre trevirket fra bærekraftig skog. Dette gir deg som sluttkunde i markedet mange fordeler.

Fordeler med PEFC

Bærekraft og ansvarlig handel er i økende grad blitt en integrert del av forretnings- og samfunnslivet. Å etterspørre og bruke sertifisert tre som PEFC er kanskje ett av de enkleste tiltakene du som sluttkunde kan gjøre og som kommer med flere fordeler.

Innfrielse av bærekraftsmål

Mange bedrifter har bærekraft som del av forretningsstrategien. Ved å etterspørre og selge PEFC-sertifiserte produkter innfrir bedriften målet om bærekraftig skogbruk (# 15.2). I tillegg vil bruk av PEFC bidra til flere mål som for eksempel om ansvarlig handel (# 12), klima (# 13) og god helse (# 3).

Enkel forbrukerkommunikasjon

Forbrukerne, særlig de nye generasjonene er mer opptatt av bærekraft. Merking blir av forbrukerne oppfattet som den beste måten å vise at et produkt er miljøvennlig og etisk forsvarlig. Alt fra boliger til emballasje kan PEFC merkes hvis det kan dokumenteres at produktet er fra bærekraftig skog.

Lokale og kortreiste muligheter

Praktisk talt all norsk skog er PEFC sertifisert. I tillegg står PEFC svært sterkt i våre naboland, Sverige og Finland, sammen med en rekke andre land i Europa og vestlig verden. Uansett hvor i verden treet kommer fra er PEFC tuftet på lokale løsninger med rettigheter til folk lokalt.

Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge